Varmepumpe

Et smart valg for lommeboken og miljøet!

Trenger du varmepumpe til din bolig?

Oppdag hvordan luft-til-luft varmepumper fra Elcom AS kan transformere ditt hjem med bærekraftig og økonomisk oppvarming. Våre toppmoderne varmepumper garanterer ikke bare komfort hele året, men reduserer også dine energiutgifter betraktelig. Ta et smart valg for både lommeboken og miljøet!

6 grunner for hvorfor velge luft-til-luft varmepumpe

  1. Betydelige energiinnsparinger: Spar tusenvis av kroner årlig med en energieffektiv løsning som leverer opptil tre ganger så mye varme som den energien den forbruker.
  2. Komfort året rundt: Nyt varme vintre og kjølige somre med vår reverserbare varmepumpe-teknologi.
  3. Miljøvennlig oppvarming: Reduser ditt karbonavtrykk ved å velge en bærekraftig varmeløsning som utnytter ren og fornybar energi fra uteluften.
  4. Enkel og rask installering: Med Elcom AS er installasjonen rask og effektiv, uten store inngrep i din bolig.
  5. Tilpasset det norske klima: Våre varmepumper er designet for å tåle det nordiske klimaet, og fungerer optimalt selv ved temperaturer ned til -25 °C.
  6. Smart styring: Kontroller din varmepumpe enkelt via WiFi og vår mobilapp – komforten er bokstavelig talt i dine hender.
Toshiba Polar 25 Sort varmepumpe

Viktige vurderinger ved valg av varmepumper

Boligens størrelse og isolasjon

Når du vurderer investeringen i en luft-til-luft varmepumpe, er det flere faktorer som spiller en viktig rolle for å sikre at du får mest mulig ut av din investering. Først og fremst er det essensielt å tenke på boligens størrelse og hvor godt den er isolert. Varmepumper må dimensjoneres korrekt for å kunne levere optimal varme uten å sløse energi. For store boliger med mange rom eller flere etasjer, kan det være nødvendig med flere innedeler for å sikre jevn fordeling av varmen.

Optimal plassering for maksimal effektivitet
Plasseringen av både inne- og utedelen er også kritisk for effektiviteten og komforten varmepumpen kan tilby. Innedelen bør plasseres i et område hvor varmen kan sirkulere fritt, uten hindringer, for å maksimere varmedistribusjonen. Utedelen bør installeres et sted hvor den er beskyttet mot ekstreme værforhold, samtidig som den har god tilgang på uteluft. Dette sikrer effektiv drift og forlenger varmepumpens levetid.
Støynivå og komfort

Støynivået er en annen viktig faktor å vurdere. Moderne luft-til-luft varmepumper er designet for å være så stillegående som mulig, men plasseringen kan påvirke hvor merkbar støyen er. Ved å velge en optimal plassering, både innendørs og utendørs, kan du minimere eventuell støy og sørge for at varmepumpen er så diskret som mulig.

Ved å ta hensyn til disse faktorene, kan du sikre at du velger en varmepumpe som ikke bare oppfyller dine behov for oppvarming og kjøling, men som også komplementerer din livsstil og boligens spesifikasjoner. Elcom AS er dedikert til å hjelpe deg gjennom hele prosessen, fra valg av riktig modell til installasjon og vedlikehold, for å sikre at du får mest mulig ut av din investering.

Ofte Stilte Spørsmål

Med luft-til-luft varmepumper kan du forvente å spare opptil 50% av dine nåværende oppvarmingskostnader, avhengig av din nåværende oppvarmingsmetode og boligens isolasjon.

Ja, våre varmepumper er fleksible og kan installeres i eneboliger, rekkehus, leiligheter og mer, gitt at de riktige forutsetningene for installasjon er på plass.

Våre varmepumper har en forventet levetid på 12 til 15 år, med riktig vedlikehold og bruk.

I de kaldeste vintermånedene kan det være nødvendig med tilleggsoppvarming, spesielt i dårlig isolerte boliger eller under ekstremt lave temperaturer.

Nei. Enova støttet luft-til-luft-varmepumper tidligere. Nå er tiltaket blitt så godt etablert at markedet regulerer seg selv. Enova støtter energitiltak i en markedsintroduksjon – når etterspørselen er lav og prisene høye.

Våre varmepumpemerker

Ta kontakt med oss

Våre erfarne elektrikere står klare for ditt prosjekt